ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ    ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
αρχική σελίδα
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Πρωτοβουλίας για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου
26/06/2024
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Πρωτοβουλίας για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου

O πρόεδρος του Επιμελητήριου Σωτήρης Σκιαδαρέσης παρέστη την Πέμπτη 20/6 στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στην συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Αντιπροέδρου του Φόρουμ Αδριατικής & Ιονίου και εκπροσώπου των Ελληνικών Επιμελητηρίων Παναγιώτη Τσιχριτζή, σχετικά με την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας και τον προγραμματισμό ενεργειών & δράσεων στα πλαίσια της Στρατηγικής Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθεί το πλαίσιο πρωτοβουλιών πάνω στο οποίο θα προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των τριών Φόρα (Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων & Πόλεων) και της Ελληνικής Προεδρίας, για την στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη συνεργασία και συνέργεια. Η υποβολή προτάσεων εκ μέρους των Ελληνικών Επιμελητηρίων και Πανεπιστήμιων, η ένταξή τους στο πρόγραμμα ενεργειών, δράσεων, δραστηριοτήτων και θεματικών προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας για την περίοδο 2024-2025 και η ενεργή συμμετοχή τους στην από κοινού οργάνωση και στην υλοποίηση. Τα Επιμελητήρια έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευημερίας της κοινωνίας μέσω της ενίσχυσης της ενεργής εξωστρεφούς επιχειρηματικής κοινότητας και της συνέργειας της κοινωνίας των πολίτων, καθώς και στην πραγματική υγιή ανάπτυξη και βιωσιμότητα.

Συντονιστής  της ελληνικής προεδρίας ο κ. Κωνσταντίνος Δίκαρος, πρώτου συμβούλου οικονομικών και διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των: κ. Ρέτσα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου της Enterprise Greece, της κα Μπατιστάτου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπρόσωπο του Forum των Πανεπιστημίων (UNIADRION) στο πλαίσιο της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου, του κ. Λεονάρδου Αντιπρύτανη Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της κας Παγγέ Καθηγήτριας ΠΤΝ  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλους του UNIADRION και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της χώρας.

Για το  Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος

3_F1850453291.jpg

1_F2110081542.jpg

2_F-1648226403.jpg


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ